Nová generace válcových akumulátorů 21700

Tomáš | Baterie | 2.8.2017

Společnosti Samsung SDI a LG Chemicals budou hromadně vyrábět druhou generaci válcových baterií již koncem tohoto roku. Reagují tak na uvedení nových baterií Panasonic, které budou použity v oblíbených elektrických automobilech značky Tesla – Model  3. Všichni významní výrobci tak chtějí včas zachytit zvýšenou poptávku po těchto bateriích ve strmě rostoucí poptávce trhu nejen v automobilovém průmyslu.

Druhá generace baterií by měla disponovat větší výdrží, výkonem a designem vhodným do elektrických automobilů. Nový model baterií typ 21700 bude nástupcem neoblíbenější a nejrozšířenější baterie v historii lidstva typu 18650. Objem a kapacita nové baterie se zvýšil o 30% až 40% oproti typu 18650, takže kapacita těchto baterií se pohybuje okolo 4500 mA 4900 mA v závislosti na výrobci. V případě použití 1000 baterií typu 18650 na jedno elektrické vozidlo, nyní tak bude postačovat pouze 700 kusů nového typu 21700.

Dle vyjádření Parka Cheolwana, odborníka v oblasti baterií, se nedá jednoznačně říci, že vzrostla energetická hustota, ovšem jednoznačně se zvýšila kvalita článků (QC). Nové baterie mají velký potenciál pro zlepšení energetické hustoty v porovnání se starým typem a dá se očekávat, že do budoucna kompletně nahradí starou generaci baterií v oblasti elektrických automobilů a i dalších přístrojů. Již v současně době významné automobilky s touto novou generací baterií počítají a připravují se na jejich masové použití.

Zdroj: english.etnews.com

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (1 hlasováno, průměr: 4.00)
Loading...

Žádné komentáře »

Zatím žádné komentáře.

RSS feed for comments on this post.

Zanechat komentář

O nás | Vydáváno s pomocí ARIGA s.r.o. | Powered by WordPress | Theme by Roy Tanck